fbpx
Search
Close this search box.

|

Project voor het NGI

Vraag van de klant

Detail kreeg de eervolle opdracht van het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) om hoogspanningsmasten te annoteren op luchtbeelden van heel Vlaanderen. Deze opdracht was geen eenvoudige taak, gezien het grote aantal masten en de verspreide locaties. Met een toegewijd team en geavanceerde technologieën hebben ze meer dan 9000 hoogspanningsmasten nauwkeurig geïdentificeerd en gelabeld. Deze zorgvuldige annotaties vormden de basis voor een gedetailleerde dataset die van onschatbare waarde is voor de energie-infrastructuurplanning.

De oplossing

Een statische kaart kan snel verouderd raken in een wereld waar verandering de enige constante is. Het NGI begreep dit en werkte samen met Detail om regelmatige updates uit te voeren. Nieuwe hoogspanningsmasten werden toegevoegd aan de kaart, wat een weerspiegeling is van de voortdurende groei en ontwikkeling van de energie-industrie. Evenzo werden masten die niet langer in gebruik waren, verwijderd om een nauwkeurige representatie te behouden. Deze updates zorgen ervoor dat beleidsmakers en andere belanghebbenden toegang hebben tot actuele informatie voor besluitvorming en planning.

Impact op de Energie-infrastructuur

De nauwkeurige annotaties van Detail en de regelmatige updates van het NGI hebben een directe impact op de energie-infrastructuur van Vlaanderen. Betrouwbare gegevens over de locatie en status van hoogspanningsmasten stellen ingenieurs en planners in staat om nieuwe projecten te ontwikkelen en bestaande systemen te verbeteren. Bovendien dragen deze inspanningen bij aan de veiligheid van het elektriciteitsnetwerk en helpen ze om mogelijke problemen snel op te sporen en op te lossen.

Onze conclusie

Detail’s toewijding aan het annoteren van hoogspanningsmasten op luchtbeelden en het bijwerken van de nationale kaart verdient erkenning. Hun inspanningen werpen vruchten af voor de energie-infrastructuur van Vlaanderen en dragen bij aan een betrouwbare en duurzame elektriciteitsvoorziening. Dankzij deze samenwerking tussen Detail en het NGI kunnen we met vertrouwen naar de toekomst van energievoorziening kijken, wetende dat de fundamenten stevig en up-to-date zijn.

Boek een Gratis Demo

Onze Recente Projecten

Ontdek de kracht van nauwkeurige data-annotatie. Verbeter de prestaties van jouw projecten vandaag nog!

Laten we het taboe rondom autisme doorbreken

Wat is Data Labeling

De samenwerking tussen De Lift Education en Oog voor Detail